Metalul este unul dintre cele mai rezistente materiale.

Prelucrarea metalelor este procesul de lucru cu aliaje pentru a confectiona diverse piese individuale, ansamble sau structuri la scara larga. Procesele moderne de prelucrare a metalelor, desi diverse si specializate, pot fi clasificate ca procese de taiere, sau procese de imbinare. Prelucrarea metalului presupune operatii precum: debitare, indoire, sudare.

Metalul poate fi modelat in diverse forme in functie de preferinte, apoi poate fi tratat si vopsit intr-o gama variata de culori.

In cazul in care se doreste imprejmuirea unei proprietati, portile si gardurile metalice sunt alegerea ideala datorita rezistentei lor. Acestea vor infrumuseta aspectul exterior al casei si vor asigura protectia necesara unei incaperi.

Portile metalice

Pentru confectionarea portilor metalice se pot folosi urmatoarele materiale: teava rotunda, teava rectangulara, platbanda, fier plin amprentat sau lis, elemente din fier forjat, plasa simpla sau bordurata, varfuri forjate. Exista mai multe tipuri de porti metalice: porti auto batante, porti pietonale, porti culisante pe role. Portile metalice pot fi decorate cu elemente din fier forjat sau panouri din tabla. Pentru deschidere, poarta metalica poate fi batanta (clasic) sau culisanta, in ambele cazuri fiind posibila si automatizarea deschiderii.

Portile din metal pot fi confectionate in diverse modele si pot avea orice dimensiune se doreste.